LASERTERAPI & MASSAGETERAPI

Silk Dog Rehab kan nu erbjuda diplomerad massageterapi för din hund. Rygg-, nack-, huvud-, bog-, säte- samt benmassage är områden vi kan erbjuda behandling för. Vilken behandling och vilka områden som behöver behandlas avgörs under ett första konsultationstillfälle.

Med laserterapi och massageterapi kan vi på Silk Dog Rehab hjälpa er att behandla skador i din hunds vävnader, skador på leder samt muskelrelaterade skador.

Med hjälp av laserterapi kan vi behandla de områden på din hund som är mer djupgående och även hjälpa till att snabba på läkningsprocessen för sår och skador samt att det agerar som smärtlindrande.

Massageterapi är främst för något ytligare muskelrelaterade skador, vilket hjälper till att öka blodcirkulationen samt att det hjälper musklerna att läka på rätt sätt.

Det är vanligt att man behandlar skador på vävnad, leder samt muskler genom en kombination av både laserterapi- och massageterapibehandling.

Symtom din hund kan ha

Vanliga symtom som tyder på att din hund kan ha problem och skador i dessa områden är:

  • Ömhet/din hund skriker till vid kontakt på speciellt ställe
  • Att din hund går snett/hoppar med ena benet/haltar
  • Musklerna är stela och/eller inflammerade
  • Förändring i psyket – blivit slö/drar sig undan/uppvisar aggressivitet och gör utfall
  • Att det låter som att det knäpper i leder vid rörelse
  • Ont i tass/stukad tass/spruckna tassar och sköra klor

Många av dessa symtom är vanligt förekommande hos hundar som är äldre och som kan lida av exempelvis artros eller diskbråck. Det kan dock även ske att också unghundar uppvisar dessa symtom om det råkat skada sig eller har medfödda och/eller rasrelaterade problem.
Det är också, precis som för oss människor, fördelaktigt att få en massagebehandling med jämna mellanrum i förebyggande syfte för att undvika framtida skador och smärta.

Är ni intresserade av att veta mer eller boka in en friskvårdskontroll och behandling?