BEHANDLINGAR

Behandlingar för din bästa vän

På Silk Dog Rehab erbjuder jag din hund en rad olika behandlingar inom flera olika områden. Ni är varmt välkomna till min del i högdalens hundcenters lokal. Jag kan även erbjuda dig bekvämligheten att behandla din hund hemma hos dig till en extra kostnad. På så sätt kan jag skapa dem bästa förutsättningarna i en miljö där din hund känner sig lugn och trygg.

Hund som är smärtfri efter behandlingar hos Silk Dog Rehab

Under behandlingen

För dig som kund kan det vara bra att vara medveten om att det ofta kan vara nödvändigt med en kombination av olika behandlingar för din hund för att uppnå bästa resultat. Detta är för att de flesta behandlingsprogram är utformade utifrån vilka problem just din hund har. Jag inleder därför alltid med en grundläggande kontroll av din hund, och utefter det bygger jag en behandlingsplan anpassad för behoven din hund har. Behandlingen anpassas även efter din hunds förutsättningar och jag lägger behandlingen på en nivå som är bekvämt för din hund. Jag tror starkt på mjuka metoder! Din hund kommer därför aldrig behöva känna stress eller rädsla under en behandling hos mig. Det ska kännas roligt att besöka Silk Dog Rehab!

Läs mer om behandlingarna

Under varje behandlingskategori kan ni läsa mer om vanliga problemområden som jag behandlar. Under dessa kategorier hittar du även information om vilka behandlingar som kan passa just din hund samt mer ingående information om hur behandlingarna går till och priser.

Vikten hos din hund påverkar behandlingarna

Det är viktigt att hålla din hund i bra form genom god kost och rätt träning. Detta är en förutsättning under en behandlingsperiod för att få ut bäst effekt. Det är också viktigt för att inte skapa extra belastning för leder samt för att inte det ska påverka din hunds allmänna välmående negativt. För stor belastning under för lång tid kan skapa en rad olika hälsoproblem, bland annat artros. Att kunna se övervikt hos din hund är inte alltid lätt. Inledningsvis och under behandling hjälper jag dig att hålla koll på din hunds vikt och kan ge dig tips och råd på vad du kan göra för att få bättre koll.

En sida jag kan rekommendera för dig som vill lära dig mer om kost för hund är Hundapoteket. Där kan du hitta en mängd tips och råd om kost och hur rätt kost kan främja din hunds välmående. Klicka här för att besöka sidan.